bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mičkov mánie začíná! Fanoušci Flyers se ale těší i na Bonka

12. září 15:00

Jiří Lacina

Ve Philadelphii se mu sdělovací prostředky věnují prakticky bez ustání. Od chvíle, kdy je jasné, že Matvej Mičkov odejde do Ameriky, mají fanoušci pravidelný servis. Mičkov už je ve Philadelphii! Mičkov byl poprvé na ledě! Mičkov začíná kemp nováčků!

Mičkov mánie odstartovala.

Aktuálně začíná ve Philadelphii příprava nováčků, kde ruská hvězda nemůže chybět. „Mičkov skočil na led Voorhees mezi dalšími hráči, kteří mají tvořit budoucnost Flyers,“ informuje Philadelphia Inquirer s další místními listy.

Devatenáctiletý svéhlavý Rus, jehož předchází značně kontroverzní pověst, byl loni druhým nejproduktivnějším hráčem Soči, kde nasbíral 41 bodů (19+22) ve 47 utkáních. Všichni věří, že přechod do NHL zvládne a čeká ho dobrý rok.

Mičkov bude určitě hlavní, ale nikoli jedinou hvězdou v přehlídce „dorostu“ Letců.

Velká očekávání obepínají také jména Olivera Bonka, Denvera Barkeyho a Jetta Luchanka. Ti všichni mají tvořit budoucnost Broad Street. Hodně se čeká hlavně od devatenáctileté dvojice London Knights Bonk & Barkey. Oba šli na draftu loni, první ve druhém, druhý ve třetím kole. Oba by si mohli dobře rozumět třeba právě s Mičkovem.

Zejména o Bonkovi se skauti vyjadřují v superlativech. Udělal prý „obří“ krok k tomu, aby vydržel v přípravě Flyers až do konce. Syn Radka Bonka, mistra světa z Vídně 1996, je veleben pro svou všestrannost. Pravoruký bek vyniká v obranné práci a přitom sbírá hromady bodů.

Oproti němu Denver Barkey je šikovný centr, který zvládl loni v OHL 102 bodů (35+67), což stačilo v produktivitě celé soutěže na páté místo. Zahrál si finále Memorial Cupu.

Za zmínku určitě stojí také osmnáctiletý Jett Luchanko, třináctka letošního draftu. Další centr z OHL zaujal už na posledním srazu talentů Flyers. Je rychlý a houževnatý. Na lecčems potřebuje zapracovat, ale jeho schopnost číst hru a nacházet volné spoluhráče by prý jednou mohla dobře pasovat třeba právě k Mičkovově střeleckému kumštu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.