bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Montreal? Záruka zábavy! 10 gólů za třetinu? Tohle jsem ještě neviděl, žasl kouč Floridy

17. března 2023, 16:30

Tomáš Zatloukal

Chcete zažít házenou na ledě? Nalaďte si zápas Montrealu! V pondělí nabídli slavní Canadiens dvanáctigólové představení, když padli 4:8 s Coloradem. Vzápětí přišla parádní přestřelka s Pittsburghem, ze které svěřenci Martina St. Louise vyšli vítězně (6:4). A noc na pátek přinesla zatím nejpozoruhodnější klání, souboj Habs s floridskými Pantery opentlilo 13 fíků. Neskutečná záležitost, které těžko mohl uvěřit i trenér Cats Paul Maurice.

 "Nikdy jsem nic takového neviděl," žasl Maurice po drtivé výhře 9:4.

Jeho chlapci v první třetině nasypali Montrealu sedm gólů a postarali se o nový klubový rekord. Hosté skórovali v úvodní dvacetiminutovce třikrát, když za zády Sergeje Bobrovského skončily tři střely, než si poprvé sáhl na puk.

Prvotřídní divočina, jakých dějiny NHL pamatují poskrovnu. Vždyť rekord v počtu tref za třetinu je jen o dvě trefy bohatší a samozřejmě se datuje do brutálně ofenzivních osmdesátých let. v roce 1981 zapsali hokejisté Toronta a Buffala tucet zásahů.

"Úplně jsme zapomněli bránit," pověděl St. Louis po vysoké porážce.

<

Nebylo mu do zpěvu, jeho parta dostala další tvrdou lekci, za poslední tři duely inkasovala stěží uvěřitelných 21 gólů. Sedm puků v síti na zápas? Ukrutná bilance pro věhlasný, historicky nejúspěšnější klub NHL.

Florida zapsala další důležité dva body, Cats hnal především její jednoznačný MVP Matthew Tkachuk. Bodoval hned čtyřikrát a je teprve druhým borcem v klubové historii (po Pavlu Burem), kdo vystřihl tři zápasy alespoň s třemi body v řadě.

Stíhací jízda pokračuje. Budou pokračovat i kanonády v partiích Montrealu? Příští mač hrají Canadiens s Tampou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.