bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Našla Tampa náhradu za Stamkose? Z Caroliny získala práva na Guentzela

30. června 17:53

Jan Šlapáček

Během včerejšího dne si dokázala Tampa vytvořit solidní prostor pod platovým stropem a spekulovalo se, na koho budou peníze použity. Nyní je záměr Lightning odhalen, když získali z Caroliny práva na Jakea Guentzela.

Americký útočník byl během letošní sezóny vyměněn na play-off z Pittsburghu do Caroliny, kde zažil z individuálního pohledu velice vydařené angažmá. K Hurricanes rychle zapadl, střílel góly a asistoval. K prodloužení smlouvy nakonec nedošlo, a tak se generální manažer Eric Tulsky rozhodl den před otevřením trhu s volnými hráči získat alespoň něco.

Lightning za práva na Guentzela poslali do Caroliny volbu ve třetím kole draftu 2025 a získali tím možnost podepsat s elitním útočníkem osmiletou smlouvu. Zatím se tak nestalo, je to ale otázka nejbližších hodin.

Aktualizace: Jake Guentzel podepsal sedmiletou smlouvu, ročně si v průměru vydělá 9 milionů dolarů.

Co tento tah Tampy znamená pro ostatní hráče? Je více než pravděpodobné, že éra Stevena Stamkose je u svého konce a klub z Floridy bude muset na následující ročník zvolit nového kapitána. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista se na trhu o nabídky bát nemusí, rozhodně bude mít i v tomto věku na výběr.

Dotknout se tento tah může i Martina Nečase, kterému ubyl v Carolině jeden z konkurentů v sestavě. I tahle sága se brzy dočká svého rozuzlení.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.