bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejhorší smlouva historie? Nurse bere víc než Makar, ale útočí na negativní rekord ligy

10. června 9:00

David Zlomek

Pod palbou kritiky je Darnell Nurse, obránce Edmontonu, dlouhodobě. Jeho výkony totiž ani zdaleka neodpovídají obřímu platu, který má. V tomto play off se to odráží i na číslech, obránce Oilers totiž útočí na historický rekord ligy. Ale negativní.

Od začátku play off se veřejnost shoduje, že největší problém Edmontonu je před vlastní brankou.

Přestože se Oilers dostali až do finále, brankář Stuart Skinner nepředvádí výkony jako pravá brankářská jednička, která svůj tým do finále prostě dotlačí. Měl své vzestupy a pády, ale obecně byly jeho pády v sériích výraznější, protože Oilers přímo poškodily.

Ve skutečnosti ale existuje relevantní důvod, proč Skinner nezáří. Jeho obránci mu totiž moc nepomáhají. A pak se těžko chytá. 

Tím se dostáváme k Nurseovi. Od začátku vyřazovacích bojů je borec, který má být jedním z nejlepších obránců Oilers, na ledě spíše na obtíž.

Jeho bilance (byť pro mnohé zastaralá) +/- je od začátku play off na hodnotě -15. To je zatím druhé nejhorší číslo v historii NHL!

Devětadvacetiletý obránce prožívá velmi špatné období, v 19 utkáních si připsal pouhé tři asistence. Ale hlavně – z 50 gólů, které Oilers od začátku play off inkasovali, byl Nurse na ledě u více než poloviny, konkrétně u 26 z nich. Strašidelné číslo.

A jelikož Florida, soupeř Edmontonu ve finále, není hloupá, využívá toho. Když nepočítáme gól do prázdné brány, oba góly Panthers vstřelili v momentě, kdy byl Nurse na ledě.

Hrubky i špatné výkony se dají omluvit, už méně však u obránce, který podepsal osmiletou smlouvu v hodnotě 9,25 milionu dolarů ročně, což je více, než má například Victor Hedman, Cale Makar nebo Aaron Ekblad. Jinými slovy, Nurse bude pobírat tuto částku ještě šest let po skončení tohoto play off.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.