bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Parádní kousek! Hill představil novou masku s motivy Sharks

26. srpna 2021, 18:38

Matěj Hodoval

Letošní léto nabídlo mnoho brankářských přesunů v rámci National Hockey League. Na své si tak rozhodně přijdou obdivovatelé a příznivci designů gólmanských masek. Novou pokrývku obličeje nedávno představil nový muž v brankovišti San Jose – Adin Hill.

Některé brankářské masky si říkají o hodně pozornosti. Každý gólman to má pochopitelně jinak, někteří se drží svých symbolů, jiní nechají vyřádit návrháře. V každém případě se helmy těchto mužů dají považovat za formu umění.

Tradičně je v tomto ohledu vidět práce Švéda Davida Gunnarssona, který svými kousky pod značkou DaveArt zásobuje desítky gólmanů v NHL a spousty dalších i mimo tuto elitní soutěž.

Pro nadšence maskovaných mužů si tentokráte přichystal opravdovou lahůdku Adin Hill – nová tvář mezi třemi tyčemi Žraloků ze San Jose.

Hilla získalo vedení Sharks společně s volbou v sedmém kole draftu 2022, výměnou za Josefa Kořenáře a výběr ve čtvrtém kole draftu 2022. A když jdete do týmu, který vybízí k tomu navrhnout mimořádně pohlednou masku, tak proč toho nevyužít, že?

Na bradě dominuje číslo 33, které bude Hill nosit ve svém novém angažmá. Po stranách najdete kromě několika nebezpečně vypadajících žraloků také lodě. Na vrcholu nesmí chybět velké logo klubu. Celá helma je převážně v tyrkysovém provedení a ozdobena mnoha žraločími siluetami.

Zajímavá je i zadní strana masky. Nakouslá hokejka, která referuje i na klubový znak, v němž žralok do hole kouše, je především poctou pro Hillova bývalého mentora a trenéra Michaela Maniaga.

Hokejové příznivce zaujal také žralok právě na zadní straně, jenž zrovna ukořistil blíže nespecifikovaného osminohého živočicha. To by mohlo značit narážku na nový tým v NHL – Seattle Kraken. Že by snad vznikla rivalita mezi těmito celky?

V každém případě sklízí Hill za tuto masku v drtivé většině případů spíše chválu. „Nechal jsem svého malého bráchu a tátu společně s Friedesigns navrhnout první masku u Sharks,“ představuje rodák z Britské Kolumbie tento pohledný kousek na svém twitterovém účtu.

Autorem je Dave Fried, jenž maloval helmu třeba i Tristanu Jarrymu z Pittsburghu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.