bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pastrňák je dál na marodce. Na led se nedostane ani v neděli

10. dubna 2022, 17:34

Jan Vojkůvka

Nejlepší český střelec v zámořské NHL, David Pastrňák, nadále figuruje na marodce. Ač bylo vedení týmu optimistické ohledně jeho návratu během současného tripu, nakonec se nepředstaví ani v utkání ve Washingtonu. O tom, co českého útočníka trápí, nebyly poskytnuty bližší informace.

Pětadvacetiletý útočník se zranil během pondělního utkání s Columbusem a v průběhu třetí třetiny své působení v duelu ukončil. Jednalo se o první klání ze čtyřzápasového tripu Bostonu, na kterém však Pastrňák setrval, což dávalo naději, že se stihne vrátit na led v průběhu tohoto týdne. 

„Nemyslím si, že by měl být dlouho mimo. Pořád je s námi na výjezdu. Myslím, že kdyby se mělo jednat o dlouhodobé zranění, odcestoval by domů,“ uvedl v průběhu tohoto týdne trenér Bruce Cassidy na adresu českého střelce. 

Jenže vrátit se nestihl. Chyběl v úterý proti Detroitu i v pátek proti Tampě. A ani nedělní mač s Washingtonem neodehraje...

Bruins sice ještě oficiálně nemají zajištěný postup do play-off, ale na deváté Islanders mají ve Východní konferenci komfortní, a reálně nedostižitelný, náskok 20 bodů (Islanders mohou ještě v základní části získat 22 bodů, ale Bruins rovněž, pozn. redakce). To jim dává možnost nechat svého hvězdného útočníka plně uzdravit a jeho návrat neuspěchat.

Vyřazovací boje v NHL odstartují na začátku května a Boston by rád do bojů o Stanley Cup šel v plné síle. Z toho důvodu dostává nejen Pastrňák, ale také obránce Hampus Lindholm (rovněž bude proti Washingtonu scházet), dostatek času na plné uzdravení. 

Český útočník v této sezoně naskočil do 69 zápasů, ve kterých nasázel 38 branek a přidal 33 asistencí. Jelikož v neděli skončí Bostonu současný trip, do hry by se mohl vrátit v noci z úterý na středu, kdy Bruins na svém ledě přivítají St. Louis.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.