bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Po dvou měsících Hakanpää konečně podepsal. Dohoda se však změnila

12. září 20:21

Jan Vojkůvka

Finský obránce Jani Hakanpää se po více než dvou měsících dočkal avizované smlouvy, kterou měl podepsat s Torontem Maple Leafs už 1. července po otevření trhu s volnými hráči. Od té doby se toho však hodně změnilo a místo dvouletého paktu obdržel kontrakt pouze na jeden rok v hodnotě 1,47 milionu dolarů.

Rodák z Kirkkonummi v posledních třech sezonách nastupoval za Dallas. Jeho tříletá smlouva na 1,5 milionu za sezonu však na začátku léta skončila, tak se začal ohlížet po novém angažmá. Na trhu s volnými hráči se dohodl s Torontem, přičemž smlouva měla být na dva roky v celkové hodnotě 3 milionů dolarů.

Problémem bylo, že Hakanpää byl už od poloviny března na marodce kvůli zranění kolene, se kterým dokonce musel podstoupit menší zákrok. A byť ústní dohoda platila, na papíře stále nebylo nic podškrtnuto.

Generální manažer Maple Leafs Brad Treliving podle Lance Hornbyho z deníku Toronto Sun v srpnu uvedl, že tým situaci s Hakanpou „řešil“. Podstatné bylo, aby se finský obránce vyléčil a Toronto nepodepisovalo hráče, který nebude moci hrát.

Stav dvaatřicetiletého beka se v posledních týdnech zlepšil, a tak se konečně mohlo přejít k oficialitám. Od července však uplynulo spoustu času a možná vědomí vážnějšího zranění rozhodlo o tom, že Hakanpää nakonec podepsal zcela jinou smlouvu, než původně měl.

Místo dvouleté smlouvy na tři miliony obdržel pouze jednoletý kontrakt, během něhož si vydělá 1,47 milionu dolarů.

Hakanpää, jenž v sezoně 2023/24 nastoupil do 64 zápasů s bilancí 2+10, patří k tvrdým obráncům, kteří jsou schopni znepříjemnit soupeřům pobyt na ledě. Ostatně, v Dallasu zaznamenal v uplynulém ročníku 196 bodyčeků, což bylo o 86 víc, než další v pořadí Jamie Benn. Navíc patřil k velmi obětavým hráčům, povedlo se mu zblokovat 123 střel, přičemž průměrně na ledě strávil 18 minut a 39 sekund.

Pro Toronto se jedná o velmi cennou posilu. Navíc s minimálním rizikem, pokud by se Hakanpovi zranění obnovilo. Po vypršení jednoletého kontraktu si Fin bude moci hledat nové zaměstnání, pokud nedojde k prodloužení s Torontem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.