bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Po Jiříčkovi i Slafkovský. Jednička draftu už má smlouvu v NHL

14. července 2022, 0:43

Adam Bagar

Slovenský útočník Juraj Slafkovský podepsal tříletý nováčkovský kontrakt s Montrealem, jenž z něj letos udělal jedničku draftu NHL.

18letý talent, který poslední tři sezony hokejově rostl ve finském klubu TPS Turku, prožívá naprosto snový rok, během jeho úvodních pěti měsíců si zahrál i na dvou velkých akcích.

V únoru dostal příležitost na turnaji pod pěti kruhy v Pekingu a trenérům se za ni odvědčil, k historickému zisku bronzu pomohl sedmi góly a stal se nejužitečnějším hráčem turnaje.

Výborně si Slafkovský počínal i na světovém šampionátu ve Finsku, když v osmi zápasech nasbíral devět bodů za tři branky a šest nahrávek a patřil znovu k tahounům Slovenska.

I díky tomu nakonec předčil očekávanou jedničku Shanea Wrighta a další talenty a ovládl letošní draft, na kterém jako první vybíral domácí Montreal a sáhl po slovenském šikulovi.

Ten si začátky v novém prostředí užívá, ačkoliv je o něj velký zájem. Vždyť už jen na první trénink rozvojového kempu Montrealu dorazilo do ochozů malé haly několik stovek diváků.

„Moc si to užívám. Vždycky jsem chtěl hrát v týmu, kde všichni hokej milují. Zjišťuju, že v tomto ohledu jsem se dostal na nejlepší možné hokejové místo,“ září odchovanec Košic.

Slafkovský nyní podepsal tradiční tříletý nováčkovský kontrakt a v zámoří nejspíše nikdo nepochybuje o tom, že už novou sezonu 2022/23 začne v nejlepší hokejové lize světa.

Ročně si může přijít až na 4,45 milionu dolarů. Bude brát nováčkovský plat 950 tisíc dolarů, součástí smlouvy jsou však rovněž bonusy ve výši 3,5 milionu dolarů na každou sezonu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.