bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Poslední tři brankáři s dřevěnými hokejkami. Nemyslím si, že to někdy změním, říká Elliott

17. prosince 2021, 11:00

Vojtěch Balon

Od doby, co byly zhruba před 15 lety uvedeny na trh kompozitové brankářské hokejky, se tento moderní trend v NHL velmi rychle rozšířil. Zbývají poslední tři gólmani, kteří stále používají dřevo, ale je pro ně těžší a těžší hokejku z tradičního materiálu získat.

Poptávka celého trhu se přesunula směrem k lehčím a modernějším hokejkám z kompozitových vláken, renomovaní výrobci CCM, Bauer a Warrior tak zcela přestali dřevěné hokejky vyrábět. Poslední volbou zůstává značka True, jež dováží hole z poslední továrny na dřevěné hokejky v celé Severní Americe, která se nachází asi hodinu cesty od Toronta v městečku Cambridge.

"Dlouhou dobu jsem používal CCM, ale loni je přestali vyrábět," krčí rameny Marc-André Fleury (na snímku), jeden ze tří posledních brankářů, kteří dřevo stále používají.

"Nemyslím si, že to někdy změním a začnu používat kompozitové hokejky," přiznává druhý konzervativec Brian Elliott, jenž se rovněž spoléhá na výrobky od firmy True.

Třetím do party je další třicátník, Dustin Tokarski z Buffala. Ten ale True zatím nepoužívá. Těsně předtím, než v roce 2019 ukončila provoz finská továrna na dřevěné hokejky značky Warrior, Tokarski si objednal asi 200 kousků. To samé udělali i Jonathan Quick, Jack Campbell a Collin Delia, ti už ale stihli velkou zásobou projít a poté přešli na kompozit.

Časem se k nim možná přidá i Marc-André Fleury, který si od True nechává vozit kompozitové hokejky na testování během tréninků. "Na těch starých hokejkách ale něco je."

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.