bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Průkopníci z Washingtonu! Caps představili reklamu na dresech, koho si vybrali?

26. září 2021, 14:00

Tomáš Zatloukal

Časy se mění, NHL od sezony 2022/2023 přijde o jedno ze svých poznávacích znamení. O čisté dresy bez reklam. Zároveň však mnoho získá. Řeč je pochopitelně o desítkách, ba stovkách milionech dolarů. Peníze, toť stěžejní důvod, proč všech 32 klubů unisono svolilo k sponzorským logům na svých trikotech. Jako první představil, jak bude partnerská nášivka vypadat, Washington. Capitals se v pátek oficiálně dohodli s Caesars Entertainment.

Americká společnost sype do reklamy velké peníze. Aby šířila věhlas své sázkařské aplikace Caesars Sportsbook, stala se partnerem třeba fotbalové NFL.

Teď se spojuje s washingtonskými Caps, s populárním klubem uzavřela dlouholetou smlouvu. Jejím nejviditelnějším výsledkem jest to, že Alex Ovečkin a spol. budou hrát v domácích a alternativních dresech se sponzorským logem.

Bude bílé a umístěné na hrudi, pod pravým ramenem. Na první pohled to možná působí lehce rušivě, ale ve srovnání s českou extraligou a dalšími evropskými soutěžemi jde o vkusné a decentní řešení.

NHL následuje basketbalovou NBA coby další velká zámořská soutěž, která se rozhodla pro tento zdroj příjmu. Reklama může být na trikotu jen jedna a musí se vejít do obdélníku o rozměrech 7,62 centimetrů na 9 centimetrů.

Pro severoamerickou ligu jde o logický krok. Se sponzorskými logy už má zkušenost z hráčských přileb, ví, jaké prostředky mohou vygenerovat. Zároveň k němu přispěla také koronavirová pandemie. Kluby přišly o nezanedbatelnou porci tržeb.

Washington je mezi nimi průkopníkem. S velkým předstihem ukázal, jak bude vypadat nová realita NHL. A že se není čeho přespříliš obávat, byť určité procento fanoušků vezme jako svatokrádež jakýkoliv "cizí" zásah do podoby dresů.

Mimochodem, Caps budou mít partnery hned dva. Kromě Caesars Entertainment také dalšího, který získá drahocenný prostor na venkovních "uniformách". Dohoda s ním je už ve finální fázi, řeší se detaily.

Jak se vám washingtonský trikot s reklamou líbí? Zvyknete si, nebo pro vás už NHL nikdy nebude stejná?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.