bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Raleigh uvidí souboj dvou nejlepších týmů sezóny, těžký oříšek čeká o postup usilující Predátory

26. března 2023, 20:00

Milan Huppert

Lepší zakončení víkendu by si diváci kanadsko-americké soutěže mohli jen těžko představit, neboť druhý nejvíce bodující tým soutěže Carolina na domácí půdě přivítá suverénně nejlepší Boston. O postup bojují Predátoři, ti ztrácí na osmý Winnipeg pět bodů a doma přivítají Toronto.

Bez šance na postup už jsou hokejisté Arizony, tedy i Karel Vejmelka. Kojoty čeká po dvou dnech odveta s Coloradem, na jehož půdě prohráli 1:3. Lavina se pyšní sedmi výhrami z posledních osmi zápasů, odměnou byl posun z pozic týmů strachujících se o play-off na páté místo Západu.

Jistotu účasti ve vyřazovací fázi už mají Carolina s Bostonem. Dva nejlepší týmy soutěže změří síly proti sobě, zápas proběhne na půdě Hurikánů. Oba celky půjdou do utkání povzbuzené sobotním vítězstvím, Canes doma porazili Toronto a Bruins v domácí aréně přemohli Tampu.

Kdo naopak zůstane bez play-off, to jsou týmy Chicaga a Vancouveru. Přestavbou procházející Jestřábi okupují na Západě předposlední místo, méně bodů získali pouze Žraloci ze San Jose. Kosatky nabraly velmi slušnou formu, v pěti utkáních prohrály jedinkrát, avšak pozdě, mezi postupovou osmičku Západní konference již neproniknou.

Procpat se mezi postupovou osmičku snaží Predátoři. Nashville figuruje na desátém místě Západu, přičemž důležité sobotní střetnutí nezvládl, na domácí půdě schytal debakl 2:7 od Seattlu. Má tak co napravovat. Do Bridgestone Areny zajíždí Toronto, pátý tým Východu, jemuž chybí posledních pár bodů k jistotě postupu.

Víkendový program uzavře duel mezi Los Angeles a St. Louis. Králové usilují o prvenství v Západní konferenci, za Vegas zaostávají o čtyři body a disponují sérií dvou výher za sebou. Stejnou bilancí se mohou pochlubit i Bluesmani, kterým však s velkou pravděpodobností skončí sezóna už po základní části, neboť na osmý Winnipeg ztrácí z desátého místa třináct bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.