bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Smolař Sergačjov. Obránce Tampy vyřadilo další zranění

10. února 9:30

Denisa Veselá

Michail Sergačjov bude Tampě opět chybět. Zkušený obránce se při svém prvním duelu od poloviny prosince opět zranil, ze zápasu byl odnesen na nosítkách a už stihl podstoupit operaci. Kdy se vrátí? To zatím není jasné.

Zkušený obránce nastoupil do zápasu s Rangers po sedmnáctizápasové pauze, která byla vynucená zraněním ve spodní části těla. Svůj návrat na ledovou plochu si však užíval pouze necelé dvě třetiny.

Po souboji s Alexisem Lafrenierem se mu koleno dostalo do nepřirozené polohy a nedovolilo mu pokračovat. Z ledu musel být dokonce odnesen na nosítkách.

„Bude chybět delší dobu. A to znamená, že bude chybět významnou část základní části. Takže budeme muset najít způsob, jak se bez něj obejít,“ přiznal kouč Jon Cooper. A kdy by se mohl urostlý obránce vrátit do zápasu? „Museli bychom dojít daleko v play off, aby byla šance, že se vrátí,“ sdělil kouč.

„Sergačjov bude vždy s námi. Jen teď není na ledě. Bohužel je to pro něj těžké, protože předtím vynechal, myslím, 17 zápasů. My jsme lepší tým, když je v sestavě,“ zhodnotil lodivod Tampy.

Hned po utkání podstoupil v New Yorku operaci, při níž mu byly stabilizovány zlomeniny levé holenní a lýtkové kosti. V nejbližších dnech by se měl přesunout do Tampy, kde jej čeká následná rehabilitace.

Sám Sergačjov si postěžoval na sociálních sítích: „Ach jo, proč zrovna já? Proč zrovna teď? Po všech těch vynechaných zápasech se vrátit a znovu se zranit, je to nespravedlivé, hrozné. Snažím se zůstat klidný a pozitivní, ale je to nemožné. Vím, že se vrátím silnější a vím, že budu hrát lépe než předtím, ale teď je to těžké.“

Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu je důležitou součástí Lightning již od roku 2017. V letošním ročníku stihl odehrát 34 duelů, ve kterých zapsal 19 kanadských bodů.

„Je vám špatně od žaludku. Je zřejmé, že vynaložil spoustu času a úsilí, aby se vrátil po svém původním zranění, a vidět něco tak traumatického, jako se stalo někomu, kdo si tím prošel, je těžké. Je těžké se na to dívat,“ přiznal kapitán Tampy Steven Stamkos. S kanadským útočníkem souhlasil i zadák Victor Hedman: „Vidět ho v takové bolesti je těžké. Soucítíte s ním a modlíte se za to nejlepší, ale očividně to nevypadá dobře.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.