bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stoupnou jeho akcie? Filip Zadina předvedl životní zápas, stačilo mu dvanáct minut hry

16. února 13:00

Jiří Lacina

Nalijme si čistého vína, hra Filipa Zadiny je letos zklamáním. Postupně ztratil slibnou pozici z úvodu sezóny a fanoušci v Čechách už delší dobu čile spekulují, v jakém extraligovém týmu ho brzo uvidíme. Ve čtvrtek ale někdejší šestka draftu explodovala a naznačila, že možná není pro NHL ztracená.

Filip Zadina nasbíral v životním zápase 4 body (2+2).

Nikdy předtím v kariéře čtyřikrát za večer nebodoval. Také v kontextu San Jose Sharks jde letos o ojedinělý výkon. Čech nastupuje ve čtvrté lajně. Dostal jen dvanáct minut hracího času. Víc si prostě momentálně podle trenéra nezaslouží. I 8-10 minut mu někdy musí stačit.

„Je to bezva, to rozhodně,“ kvitoval své vystoupení čtyřiadvacetiletý Čech, který v předešlých osmnácti utkáních nasbíral tři body (1+2). „Poslední dobou se nám jako lajně moc střelecky nedařilo, nicméně za odvedenou práci teď přišla odměna.“

San Jose přehrálo Calgary 6:3. Kanadský klub přitom předtím vyhrál čtyři z pěti duelů. Sharks nastupují bez jedné z opor, neboť Tomáš Hertl jak známo podstoupil chirurgický zákrok s kolenem a bude nějakou dobu chybět.

Zadinovi budiž přičteno k lepšímu, že šlo ve všech případech o velmi pěkné akce. Ve druhé třetině vyzval přesnými příhrami ke skórování Mikaela Grandlunda a Justina Baileyho. „Šikovný hráč. Nebyl tak vysoko na draftu pro nic za nic, dneska to ukázal,“ chválil parťáka Bailey.

Ve třetím dějství si Zadina sám rozjel akci, po níž pak šťastně tečoval letící puk z hole Nico Sturma. Necelou minutu nato parádní ranou zleva skóroval podruhé.

Aktivně bruslil, byl ho plný led. Tři plusové body rovněž nejsou k zahození. Poslední dobou Zadinův útok tolik neinkasuje. Od 1. ledna má český forvard v +/- bilanci +5.

Také spoluhráč z útoku Justin Bailey si užil životní zápas, když zapsal tři body (1+2). Rovněž v jeho případě šlo o nový osobák, vždyť až dosud nasbíral v NHL všehovšudy dvacet bodů.

„Nebylo to pro nás jako tým poslední dobou zrovna snadné, nicméně držíme si pozitivní přístup a víru v systém. Noci jako tahle, kdy vám všechno vychází, nám jako mužstvu určitě pomůžou,“ konstatoval Bailey.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.