bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trejd McGroartyho? Jiná možnost nebyla, říká šéf Jets. Nepodepsal by s námi

25. srpna 21:11

David Zlomek

Generální manažer Winnipegu Jets Kevin Cheveldayoff potvrdil, že ho agent Rutgera McGroartyho na červnovém draftu NHL informoval, že nadějný mladík nemá v úmyslu podepsat smlouvu s Jets. Ti tak museli jednat.

„To byl první náznak, který jsme dostali, že se z jejich strany nic nechystá,“ řekl Cheveldayoff. „Sedli jsme si a zeptali se agenta proč a on neměl odpověď, neřekl nám jediný důvod. Řekl jen, že se prostě necítí dobře, začalo to ve vývojovém kempu, kde se prostě necítil dobře.“

A dodal: „O několik dní později jsem se s Rutgerem setkal tváří v tvář a také to byla stejná odpověď.“

Po letních spekulacích Jets ve čtvrtek vyměnili McGroartyho do Pittsburghu Penguins výměnou za podobně perspektivního Braydena Yagera. McGroarty krátce po dokončení výměny podepsal s Pittsburghem vstupní smlouvu.

Yager byl vybrán v draftu v roce 2023 jako 14. v pořadí, tedy rok poté, co si Jets v roce 2022 vybrali McGroartyho ze stejné pozice.

Devatenáctiletý Yager v minulé sezóně v dresu Moose Jaw Warriors ve WHL nastřílel 35 gólů a přidal 60 asistencí, což mu vyneslo 95 bodů v 57 zápasech. Ve 20 zápasech play-off přidal 11 branek a 27 bodů.

Rodák ze Saskatoonu pomohl v minulé sezóně Moose Jawu k prvnímu Memorial Cupu od roku 1947, který získali jako šampioni WHL. Reprezentoval taky tým Kanady na mistrovství světa juniorů 2024, kde si v pěti zápasech připsal dva góly a pět bodů.

„Jsme velmi rádi, že se Brayden stal členem naší organizace,“ řekl Cheveldayoff. „Myslím, že je to velmi, velmi talentovaný hráč.“

Oba hráči už mají o své budoucnosti jasno, nicméně v kruzích NHL toto téma rezonuje. „Musíte jít do kempu a místo si zasloužit, ne přijít a místo už mít,“ zlobil se například zkušený trenér Bruce Boudreau. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.