bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V brankovišti Pittsburghu je jasno, obranu vyztuží Graves

1. července 2023, 23:00

Tomáš Němčík

Tristanu Jarrymu vypršela po uplynulé sezóně tříletá smlouva, a tak nebylo jasné, jak to v brankovišti Pens bude v příštích letech vypadat. Nyní už je situace podstatně jasnější, když Jarry podepsal šestiletou smlouvu. Do Pittsburghu míří také Alex Nedeljkovic a Ryan Graves.

Tristan Jarry se v Pittsburghu během posledních třech sezón vypracoval na pozici jasné brankářské jedničky, a tak bylo po vypršení jeho kontraktu hlavním tématem tohoto celku složení gólmanského tandemu na další ročníky.

Velké změny však nepřicházejí. Vedení Penguins si s Jarrym pláclo u podpisu pětileté smlouvy a ročním výdělkem 5,375 milionu dolarů.

Tento kontrakt vyvolal u fanoušků tamního celku smíšené reakce. Jedna skupina má pochopitelně radost, neboť Jarry podával v posledních letech poměrně kvalitní výkony. Nicméně jeho častá zranění vyvolala u druhé skupiny značné obavy.

Ještě na jednu sezónu má smlouvu také Casey DeSmith, přičemž k této brankářské dvojici do Pensylvánie přichází Alex Nedeljkovic po nepovedeném angažmá v Detroitu. Sedmadvacetiletý Američan podepsal roční smlouvu v hodnotě 1,5 milionu dolarů.

Zároveň obranu Tučňáků přichází vyztužit robustní obránce Ryan Graves, jenž si dobré jméno v NHL vydobyl v dresech Colorada a New Jersey. Rázný bek, který umí ale také solidně podpořit ofenzívu, podepsal ve svém novém působišti šestiletý kontrakt s ročním výdělkem 4,5 milionu dolarů.

V případě Gravese by se mohlo teoreticky jednat o náhradu za Briana Dumoulina, kterému vypršela smlouva. Jednatřicetiletý bek se do Pittsburghu nevrátí, podepsal už v Seattlu. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.