bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Včera vyplacení ze smlouvy, dneska podpis. Duchene se dohodl s Dallasem

1. července 2023, 22:06

Tomáš Němčík

Jako blesk z čistého nebe včera přišla novinka o vyplacení Matta Duchenea ze smlouvy. Netrvalo to však dlouho a zkušený útočník má nové angažmá. Na roční smlouvě se domluvil s Dallasem.

Matt Duchene patří dlouhodobě k nejofenzivnějším a nejkreativnějším forvardům NHL. Jeho výkonnost je však velmi proměnlivá. Již několikrát se Kanaďanovi nepovedla sezóna, která by odpovídala jeho gáži, a tak vedení Nashvillu včera reagovalo vyplacením dvaatřicetiletého útočníka ze smlouvy.

Ta mu měla dobíhat ještě další tři roky s ročním platem 8 milionů dolarů.

V dresu Predátorů strávil Matt Duchene čtyři sezóny, z nichž se dá za bodově úspěšnou považovat pouze jedna z nich. V ročníku 2021/2022 posbíral 86 kanadských bodů, avšak ve zbylých třech se této hranici ani nepřiblížil, a tak se vedení Nashvillu rozhodlo cesty se zkušeným útočníkem rozdělit.

Najít nové útočiště však netrvalo dlouho. Matt Duchene si dnes plácl s Dallasem, se kterým Kanaďan podepsal smlouvu na jeden rok, během kterého si vydělá 3 miliony dolarů. Duchene s platem na pilu příliš tlačit nemusel, jelikož mu následujících šest sezón ještě bude dobíhat také zmíněná smlouva s Nashvillem.

Tento kontrakt je na první pohled výhodný pro obě strany. Dallas získal potenciálně velmi produktivního útočníka, který pomůže rozdělit kanadské body mezi více hráčů. Z pohledu Duchenea jde také o poměrně logickou volbu, neboť míří do dobře fungujícího týmu, který bude mít v příští sezóně nejvyšší ambice.

Dallas během dnešního dne získal do útočných řad také Craiga Smithe a Sama Steela. Zdá se, že útočné řady Stars jsou tak pro nadcházející ročník kompletní, a minimálně na papíře vypadá tento tým velice zajímavě, a to v pozitivním smyslu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.