bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Veleno k arbitráží nepůjde. S Detroitem se dohodl na dvouleté smlouvě

20. července 18:19

Jan Vojkůvka

Vedení Detroitu Red Wings má o jednu starost méně. Ze tří chráněných volných hráčů se jim v pátek povedlo podepsat Josepha Velena, který souhlasil s dvouletým kontraktem. Kanadský hokejista si během příštích dvou sezon vydělá ročně 2,275 milionu dolarů a po vypršení smlouvy bude opět chráněným volným hráčem.

Generální manažer Steve Yzerman během trhu s volnými hráči řešil především posílení stávajícího kádru. Těsně před otevřením trhu se domluvil na pokračování spolupráce s Patrickem Kanem, načež se mu povedlo podepsat útočníka Vladimira Tarasenka či obránce Erika Gustafssona.

Následně začal řešit také situaci kolem svých chráněných volných hráčů. S podpisem se snažil spěchat zejména u Joe Velena, který se přihlásil k arbitráži a Yzerman neměl příliš velký zájem, aby se smlouva se čtyřiadvacetiletým útočníkem řešila před soudem.

Nakonec se s agentem Velena dohodl na tom, že nejlepší bude uzavřít smlouvu na dva roky, aby poté byl opět chráněným volným hráčem. Na základě podepsané smlouvy si Veleno polepší o 1,4 milionu dolarů na sezonu oproti předchozímu kontraktu.

Veleno v uplynulém ročníku vylepšil své osobní rekordy v individuálních statistikách. V 80 zápasech zaznamenal 12 branek a přidal 16 asistencí. Trenérský štáb potěšil na jeho výkonech zejména fakt, že předváděl mnohem konzistentnější výkony než v předchozím roce a že se mu povedlo pokračovat ve svém komplexním progresu.

Poté, co se Yzermanovi povedlo vyhnout s Velenem arbitráži, má trochu víc klidu na řešení smluv pro další dva chráněné volné hráče. Jedná se o dvaadvacetiletého útočníka Lucase Raymonda, jenž v minulé sezoně zářil a v 82 zápasech zapsal bilanci 31+41, a o třiadvacetiletého obránce Moritze Seidera. I on byl obrovskou oporou týmu, zejména pak v defenzivě, přičemž se mu dařilo i v ofenzivě, když v 82 zápasech zapsal bilanci 9+33.

Raymond i Seider si už nyní po vypršení vstupních kontraktů řekli o velmi tučné smlouvy, zároveň ale nemohou zamířit k arbitráži, takže vše budou řešit pouze jejich agenti. Yzerman má pod platovým stropem k dispozici 17,6 milionu dolarů, takže peněz má pro jednání stále dostatek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.