bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velká ryba zůstane v domácím akváriu: Trotz se do NHL nechystá

25. června 2022, 18:44

Patrik Czepiec

Bublina, která praskla. O spolupráci mezi velezkušeným trenérem Barrym Trotzem a klubem Winnipeg Jets se v zámoří hlasitě šuškalo dlouhé týdny. Jenže k dohodě mezi oběma subjekty nakonec nikdy nedošlo. V pátek holohlavý kouč prozradil oficiálním ligovým stránkám, že se rozhodl přerušit svou kariéru v NHL. Naposledy v květnu vedl newyorské Islanders, kteří se s ním však rozloučili po nepovedené sezoně.

„Existují osobní záležitosti, které si musím vyřešit. Týkají se mé rodiny,“ uvedl devětapadesátiletý lodivod ve své výpovědi. „Když trénujete v NHL, je to sakra náročné a bere vám to úplně všechno. Emocionálně, mentálně, tak to prostě je. Už jsem dál nemohl kráčet po této cestě.“

Cesta, o které Trotz hovoří, byla opravdu dlouhá. V základní části si odsloužil 914 vítězných zápasů, postupně trénoval Nashville, Washington a právě Islanders. Před třemi lety získal svou druhou Jack Adams Trophy pro nejlepšího trenéra, v roce 2018 zase dovedl Washington k historicky prvnímu Stanley Cupu.

Teď se od NHL Barry Trotz na nějakou dobu odloučí. Definitivní sbohem však nejvěhlasnější soutěži planety ještě nedává. Několik úspěšných sezon v něm jistě zbylo.

„Určitě to neznamená, že už nikdy nebudu trénovat. Jen to nebude zrovna teď. Tuhle práci jsem vykonával posledních 25 let, hodně věcí jsem kvůli ní odkládal. Je čas,“ prohlásil rodák z provincie Manitoba.

Největší zájem o něj projevili Jets, kteří společně s Bruins a Red Wings stále postrádají šéfa střídačky. Ani přes veškerou snahu fanouškovské komunity ve Winnipegu, kdy se například majitelé jednoho pivovaru rozhodli Trotzovi v případě podpisu s Jets přislíbit doživotní zásobu piva zdarma, si trenér svou pauzu nerozmyslel.

ČTĚTE VÍCE: Pivovarníci lanaří Trotze! Trenérovi slibují nekonečnou zásobu piva

„Opravdu mě chtěli. Klub znám velmi dobře, pracují pro něj mí příbuzní, kamarádi i bývalí spolužáci. Je to fantastická organizace s rodinou atmosférou. Já jsem ale věděl, že bych Winnipegu nemohl dávat sto procent,“ okomentoval námluvy s Jets Trotz.

Pokud se do ligy jednoho dne vrátí, bude nahánět legendárního Scottyho Bowmana a ucházet se o místo nevytěžovanějšího trenéra v historii NHL. Trotz má za sebou 1812 zápasů, o 329 méně než Bowman.

Prvně jmenovanému i v příštím roce přistanou na účtu peníze z kasy Islanders. U trenérských smluv totiž existuje pravidlo, že i v případě vyhazovu musí kluby doplatit kouči celou sjednanou částku. Trotz měl v době vyhazovu ještě rok platný kontrakt.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.