bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Winnipeg jde na Boston, Vegas vyzve Calgary!

16. března 2023, 20:21

Viktor Pavlovec

Hned jedenáct zápasů vyplní ráno ze čtvrtku na pátek. Vítěznou sérii mohou natáhnout Canucks, Nashville, Colorado či Vegas. Napravit zaváhání s Arizonou se pokusí Calgary. Na poslední nezdary se bude snažit zapomenout Seattle a Boston.

Čtyři utkání odstartují přesně o půlnoci. Florida si sice s Tryskáči narušila šňůru tří výher v řadě, ale podařilo se jí urvat alespoň cenný bod. Nyní bude vzdorovat Montrealu, který se konečně po sedmi nezdarech probral a na ledě Tučňáků ukončil dlouhé čekání na výhru.

Ďáblové opět změří síly s Tampou. Blesky si na svého soka v minulém střetnutí vyšláply a konečně zapsaly vítězství proti papírově silnějšímu soupeři. New Jersey tedy nepřidalo v pořadí už čtvrté vítězství a nyní se bude v odvetě snažit vrátit úder.

Jezdci se po krátké době opět potkají na kolbišti s Tučňáky. Minulé měření sil mělo šťastný konec pro Pittsburgh, jež zvládl prodloužení. Rangers se naposledy podařilo obrat Washington, který bojuje o divokou kartu právě v Metropolitní divizi. New York si tak ještě zvýšil bodový náskok před hlavním městem USA. Tučňáci budou mít šanci na reparát, jelikož nezvládli souboj s Montrealem a nevyužili klopýtnutí Washingtonu.

Trápící se Ottawa doma přivítá rozjeté Colorado. Senátoři nyní při měření sil s kanadskými celky ztratili všechny body třikrát za sebou a vůbec jim nevychází závěrečný sprint za divokou kartou. Colorado naopak proti Torontu uspělo a potvrdilo formu. 

V 1:00 se do akce dostanou také Predátoři, kteří vyzvou Chicago. Predators pořádně zatápí Winnipegu, který se dál musí strachovat o svou pozici. Nashville se těsnými výhrami dál přibližuje k divoké kartě. Blackhawks ale není radno podceňovat, jelikož i přes kvantum porážek naposledy zaskočili Medvědy.

Winnipeg ve stejný čas doma sehraje utkání s Bostonem. Medvědi padli z posledních čtyřech duelů třikrát, na což nejsou vůbec zvyklí, a navíc poslední prohry proti outsiderům o to více bolely. Tryskáči také nemají na růžích ustláno, jelikož jim na záda čím dál více dýchají Predátoři a tým naposledy nezvládl přestřelku s Carolinou.

O hodinu později se utkají Oilers s Dallasem. Olejáři zvládli kanadskou klasiku proti Ottawě, a napravili tak divoký zápas s Torontem, který nedopadl v jejich prospěch. Hvězdy po třech vítězstvích narazily na postrach závěru sezony, kterým jsou překvapivě Kosatky. Ty tedy přidaly na svůj opasek skalp dalšího favorita. 

Ve 3:00 se bude hrát i v poušti, kam zavítá Vancouver. Arizona bodovala už šestkrát v řadě a v závěru sezony se vyburcovala k nevšedním výkonům. Vylámali si na ní zuby už i Plameny, Minnesota nebo Nashville. Canucks jsou taky navzdory postavení v tabulce řádně rozjetí, což potvrdili vítězstvím nad Stars.

Tato hodina znamená i bitvu Rytířů s Plameny. Zatímco Vegas vedou celou Západní konferenci a v zádech mají i čtyři úspěšně zvládnuté duely, tak celek z mrazivé Alberty se nadále trápí a potřebuje rychle začít sbírat body, aby mu ještě více neutekly postupové pozice. Ztráty s týmy jako Arizona a Anaheim však situaci vůbec nepomáhají. 

Ve 3:30 padne úvodní vhazování v LA, kam se chystá Columbus. Bude to velmi specifický zápas, jelikož Modrokabátníci v uzávěrce přestupů poslali ke Králům Gavrikova a Korpisala. Los Angeles se zatím daří a až na prohru v nájezdech s Predátory tým pravidelně vítězí. Columbus už má téměř po sezoně, ale jejich poslední zápas se San Jose bavil publikum mnoha krásnými brankami. 

Maraton nám v témže čase uzavře střetnutí Žraloků s Krakeny. Seattle má nyní ideálního soupeře na to, aby si napravil reputaci z posledních duelů. Nad jeho síly byla Ottawa a dvakrát Krakeny srazil kolos jménem Dallas. San Jose pokračuje v bídných výkonech a zatím se vůbec nelepší.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.