bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Yandle letos paběrkuje, ale rekord v počtu odehraných zápasů v řadě má na dosah

25. prosince 2021, 17:00

Vojtěch Balon

V posledních týdnech a měsících se toho (po právu) napsalo mnoho o stíhací jízdě Alexandra Ovečkina v počtu vstřelených gólů, a prognózách, zda se mu podaří překonat rekordmana Waynea Gretzkyho. Trochu v ústraní se ale začíná rodit ještě jeden rekord, a to v počtu odehraných zápasů v řadě (tzv. ironman streak).

Blízko k rekordu má obránce Philadelphie Keith Yandle (na snímku vpravo), který nechyběl v jediném utkání základní části NHL od března 2009. Postupně v dresu Coyotes, Rangers, Panthers a Flyers odehrál 951 zápasů v řadě!

Rekord dosud drží Doug Jarvis, jehož šňůra se zastavila na čísle 964. Yandle tak už je opravdu blízko a v posledních týdnech to vypadá, že jej trenér Flyers Mike Yeo (i jeho nedávno odvolaný předchůdce Alain Vigneault) nasazuje do určité míry i proto, aby rekord překonal.

Yandlova letošní forma má totiž k ideálu daleko, ofenzivně laděný zadák zatím nevstřelil ani jeden gól a má na kontě více mínusových bodů ve statistice účasti na ledě (-14) než kanadských bodů (10, všechny za asistence).

Na marodce jsou navíc aktuálně Ryan Ellis a Samuel Morin, Yandlova konkurence v boji o místo v základní sestavě jsou tak povětšinou mladíci (Cam York či Jegor Zamula) nebo farmáři (Nick Seeler či Kevin Connauton).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.