bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Yzerman se pustil do práce! Hronek vyměněn do Vancouveru

1. března 2023, 22:57

Jan Šlapáček

V Detroitu se dneska dějí zajímavé věci! Nejdříve se Steve Yzerman domluvil na nové smlouvě s Dylanem Larkinem a o chvíli později uzavřel obchod s Vancouverem, kam míří český obránce Filip Hronek.

Žádné spekulace a bum. Filip Hronek poprvé ve své zámořské kariéře mění angažmá a stěhuje do Vancouveru, kam míří společně s volbou ve čtvrtém kole letošního draftu. Canucks za českého zadáka posílají Red Wings podmíněnou volbu v prvním kole letošního draftu, která původně patřila Islanders a volbu v kole druhém.

Hronek většinu letošního ročníku strávil ve druhém obranném páru, dostával solidní porci minut na přesilové hře a byl nejproduktivnějším bekem týmu. Směrem dopředu přinášel svému týmu opravdu hodně. Navíc dokázal v předminulém zápase vyrovnat své kariérní bodové maximum.

Nyní se pětadvacetiletý bek stěhuje do kanadského Vancouveru, který má služby Hronka zajištěné i na následující ročník, po kterém se stane chráněným volným hráčem. Z platového stropu bude u Canucks ukrajovat 4,4 milionů dolarů.

„Jsme nadšeni, že jsme ho získali. Hronek je pětadvacetiletý pravák, solidně zachází s pukem a má výbornou hru na obou koncích kluziště. Po celou dobu angažmá v Detroitu se zlepšoval a ukázal, že může hrát v prvním páru. Jsme rádi, že nadále přidáváme mladé hráče do našeho kádru," řekl generální manažer Patrik Allvin.

Českého obránce čeká nová výzva. Jak si ve Vancouveru povede?

- Detroit udrží svého kapitána! Larkin prodloužil o osm let!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.