bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Začínáme od začátku a na to se nejvíc těším, říká posila New Jersey Johansson

29. srpna 2017, 12:00

Michal Sobotka

Washingtonu už nepatří, přesto v posledních dnech navštívil tréninkové centrum v hlavním městě. Marcus Johansson zavzpomínal na působení u Capitals, zabalil si věci a vydal se směrem do New Jersey. Právě tam by měl strávit příští dvě sezony.

Z jeho výzbroje jen rukavice prozrazovaly, že už za Washington nehraje. Jinak si na trénink oblékl starou helmu, dokonce i dres. V Kettler Capitals Iceplex se připravuje na přípravný kemp. Už od 2. července ale patří New Jersey Devils, kam ho Caps vyměnili. „Jen si potřebuji sbalit nějaké věci z domu a jsem připraven vyrazit do New Jersey,“ hlásí Johansson.

„Bude to výzva a doufám, že i zábava, když vezmu rodinu někam, kde můžeme začít nové dobrodružství,“ dodává. Washington by se jeho služeb pravděpodobně nezbavil. Jenže někdo musel klub opustit. Capitals totiž potřebovali podepsat dlouhodobé kontrakty s Dmitrijem Orlovem, T.J. Oshiem a Jevgenijem Kuzněcovem.

Navíc strádající Devils si Johanssona budou cenit do prvních dvou útoků a mezi své nejdůležitější hráče. Švéd by tak mohl vylepšit svou nejlepší sezonu, když loni nasbíral 58 bodů a dal 24 gólů. Největší čísla v jeho kariéře v zámoří. Také Johansson věří, že se posunul do týmu, který je na vzestupu. Pravdou tedy je, že Devils nemají moc kam klesnout.

Přál jim ale draft a zisk jedničky Nica Hischiera, jenž by měl mít na celou organizaci blahodárný účinek. Smlouvu s klubem podepsali zkušení Drew Stafford a Brian Boyle. Dva dny zpátky navíc Devils oznámili zisk žádaného univerzitního obránce Willa Butchera. „Máme mladý tým a jdeme správným směrem,“ odhaduje před sezonou Marcus Johansson.

„Přicházím ve chvíli, kdy začínáme od začátku a na to se nejvíce těším,“ míní. I v Devils jsou si vědomi, že získali velkou posilu. Johansson prozradil, že v klubu nikoho z hráčů neznal, ale hned po výměně se mu většina z nich ozvala. Prvním úkolem brzy sedmadvacetiletého švédského útočníka bude najít si nové bydlení. Začne se po něm ohlížet příští týden.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.