bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zbořil: Do sestavy se určitě chci dostat!

30. září 2022, 9:15

Adam Sedlák

V minulé sezóně odehrál český obránce Jakub Zbořil kvůli zranění pouhých deset zápasů. V prvním přípravném klání současného ročníku však dokázal oslnit kouče Montgomeryho.

V květnu s ním Bruins uzavřeli dvouletý kontrakt, čímž dokázali, že s ním stále počítají. Roční plat 1,1375 milionu dolarů si chce odchovanec brněnské komety svými výkony zasloužit.

Na ledě Philadelphie Flyers (1:2) odehrál přes 25 minut, tedy nejvíc ze všech bostonských hráčů v poli. Nenápadně se navíc vloudil i do přízně nového kouče Jima Montgomeryho.

„Jsem rád, že mi klub věří, i když jsem byl dlouho zraněný,“ řekl Zbořil už po podpisu nové smlouvy.

V dresu Medvědů zvládl během tří sezón zatím 54 startů (0+12). Pokud mu to ale půjde stejně dobře jako proti Flyers, mohl by počet svých zápasů v NHL klidně zdvojnásobit.

„Byl jsem opravdu šťastný a nadšený zároveň. Myslím, že to bylo znát obzvlášť v první třetině, kdy jsem se ocitl v situacích, ve kterých obvykle nebývám. Povedlo se to,“ popisoval svůj comeback pro oficiální klubové stránky Bostonu.

Defenziva bude minimálně ze začátku výrazně oslabená. Charlie McAvoy má po artroskopické operaci levého ramene a chybět bude až do konce listopadu. Matt Grzelcyk je s druhým ramenem mimo hru ještě na několik týdnů. Šance na zapadnutí do sestavy je pro pětadvacetiletého leváka vysoká.

„Potřebuji si dávat pozor na to, abych byl stále pozitivní, sebevědomý s pukem, nebál se vytvářet šance. Od toho se musím odrazit,“ pokračoval bývalý juniorský reprezentant.

Další stabilně nastupující Čech v nejlepší hokejové lize? No, to bychom si asi nechali líbit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.