bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Životní ročník? Hraju strašně, kaje se ale Stützle

29. března 2023, 12:30

David Zlomek

Na draftu v roce 2020 sice šel až jako třetí v pořadí, první dva ale strčí do kapsy. Tim Stützle překonává Alexise Lafreniera i Quintona Byfielda a v každé sezoně překonává svá maxima. Válí v té současné, on se nicméně soustředí na to, co mu nejde.

Tim Stützle možná prožívá nejlepší sezónu své mladé kariéry. Žádné juchání však od útočníka Ottawy nečekejte. Dle jeho slov totiž zatím nenaplňuje to, co v něm je.

Stützle se ozval po pondělní výhře 5:2 nad Floridou Panthers, v níž vstřelil už svůj 36. gól v tomto ročníku! 

„Abych byl upřímný, hrál jsem hrozně,“ okomentoval svůj výkon překvapivě Stützle. „Určitě je dobré dávat góly, ale musím být mnohem lepší... Mám pocit, že pokaždé, když dostanu puk, jsem takový mrtvý. Soupeřovi obránci jsou u mě hned a brání mě dost těsně.“

Pak našel i další nedostatek: „Musím se vrátit k základům, mít rychlejší starty na puk. Taky v poslední době prohrávám až moc soubojů.“

Jednadvacetiletý útočník pondělním gólem přerušil čtyřzápasové sucho. Dohromady jeho bilance činí zmiňovaných 36 branek a dohromady 82 bodů v 70 zápasech. Mimochodem, vstřelit takový počet branek se v organizaci Senators povedlo naposledy Danymu Heatleymu v sezoně 2008/09.

Před letošní sezónou podepsal osmileté prodloužení smlouvy na 66,8 milionu dolarů, které vstoupí v platnost, až mu 1. července vyprší nováčkovská smlouva. Už teď se dá konstatovat, že to je pro obě strany dobrá smlouva.

Stützle totiž nevypadá, že by zpomaloval. Naopak. Jak bylo uvedeno, v každé další sezoně se zlepšuje a v té letošní je opravdu na elitní úrovni. Například v kategorii bodů na zápas mu s hodnotou 1,17 patří šestnácté místo. Dělí se o něj s Austonem Matthewsem, až za ním je například Crosby, Kaprizov či Point.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.