bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Buffalo výměnou s Columbusem reaguje na zranění Girgensonse

7. prosince 2023, 19:16

Viktor Pavlovec

Šavle zažívají obrovský výkonnostní propad a postupové pozice se začínají pořádně vzdalovat. Navíc je jeden ze stěžejních mužů na černou práci zraněný, a tak se vedení Buffala dohodlo na výměně s Blue Jackets, kteří za pozici v draftu obětovali svého pracanta. Nikdy nedraftovaný Eric Robinson poprvé v kariéře mění v NHL dres.

Propadající se Buffalo Sabres udělalo menší změnu ve své sestavě, když ve středu získalo útočníka čtvrté formace Erica Robinsona, který byl hlavní položkou výměny s Columbusem Blue Jackets.

Blue Jackets získali podmíněnou volbu v sedmém kole draftu v roce 2025 za hráče, který měl v této sezóně potíže získat svou roli v sestavě a často v utkáních ani nebyl na soupisce. Robinson dal jen jeden gól v sedmi zápasech, do nichž letos v NHL naskočil. Loni skóroval ve dvaasedmdesáti zápasech dvanáctkrát, čímž stanovil svoje střelecké maximum. 

Přestup do Buffala přichází hlavně kvůli neuspokojivým výkonům Sabres. Tým měl v této sezóně prosperovat, ale opět se krčí u dna konference a nedávno prohrál počtvrté v řadě. K tomu všemu v letošní sezoně vyhrál pouze jednou dvakrát za sebou a jinak střídá jednozápasové výhry s převažujícími prohrami. 

Robinson má potenciál týmu pomoci v bránění modré čáry a oslabeních, kde často odvede velké množství černé práce. Zatím nahrazuje Zemguse Girgensonse, který podle očekávání vynechá další týden kvůli zranění v dolní části těla.

Robinson je nedraftovaným hráčem z Princetonu. Za Columbus v kariéře nasbíral 82 bodů ve 266 zápasech.

Sabres mu v týmu uvolnili místo posláním útočníka Brandona Bira do AHL. 

Sám útočník se na svém instagramovém účtu rozloučil s fanoušky Blue Jackets a týmu poděkoval za pět let, které mohl strávit v Ohiu. Nyní už je natěšený na svou novou štaci v Buffalu, kde se pokusí pomoci skomírajícímu mužstvu, které je tradičně pouze stínem předsezónních predikcí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.