bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čtyři góly v základní části? Goodrow ukazuje sílu v play off. Zase!

25. května 12:15

David Zlomek

Barclay Goodrow patřil mezi klíčové posily Tampy Bay při tažení ke dvěma pohárům za sebou. Poté na něj ale nezbylo místo pod platovým stropem, a tak ho podepsali New York Rangers. Tam si ho chválí za jeho lídrovství a platnost ve čtvrté lajně. V základní části sice nikterak nezářil, v play off je ale ve svém živlu.

Na Manhattnu okamžitě dostal áčko na dres. Byla mu dána role lídra a toho, kdo ví, jak se vyhrává. Měl být jedním z posledních kousků do skládačky k finálnímu cíli.

Zatím to nevyšlo, nicméně letos se to může změnit. I díky němu. V prodloužení druhého zápasu finále konference proti Floridě svým gólem rozhodnul o tom, že se série srovnává. V klíčový čas byl tam, kde měl. 

Barclay Goodrow v tomto ohledu není nováčkem. "Je to jeden z těch, kteří táhnou týmy k vítězství," smeknul kapitán Rangers Jacob Trouba.

Byl to Goodrowův čtvrtý gól ve 12 zápasech play off v této sezoně, druhý vítězný. Pro srovnání, v základní části vstřelil v 80 zápasech čtyři góly, z toho pouze jeden vítězný.

Jaké má tajemství? Goodrow na tuto otázku neměl odpověď a řekl, že každý duel přináší stejný výkon. Je to typ hráče, který dělá všechny maličkosti dobře, je silný v obraně i na oslabení, blokuje puky, získává je, vyhrává vhazování. A v play off se tyto maličkosti sčítají.

"Tyhle věci jsou opravdu důležité, zejména v prodloužení, kde jedna akce, jedno vhazování může rozhodnout zápas," dodal obránce Adam Fox. "Spoléhá se na něj ve všech situacích. To, co pro nás dělá, je opravdu klíčové, ale taky umí dát gól."

Byl to Goodrowův druhý gól v prodloužení ve vyřazovací fázi v 93 zápasech. Na tom by nebylo nic divného, ale v 572 utkáních základní části se mu takový počin nepovedl ani jednou.

"Všude, kde působil, byl vítězem," dodal Trouba. "Dělá spoustu věcí, které náš tým pohánějí a které asi zůstávají spíš nepovšimnuty, ale je skvělé vidět, jak dává góly, zvlášť když jsou tak potřebné."

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.