bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další Dostálova noc: Dvaapadesát zákroků a nájezd dvě vteřiny před koncem!

2. března 10:00

Jiří Lacina

Anaheim letos rozhodně nepatří ke štikám soutěže. Pokud chce bodově uspět, potřebuje výraznou pomoc brankáře. Lukáš Dostál tento příspěvek poskytnout umí. Ve čtvrtek předvedl další velkou noc, když pro své mužstvo dva body doslova ukradl.

23:55

Takový byl poměr střel v Honda Centeru při čtvrtečním utkání Anaheimu s New Jersey.

4:3

Takový byl výsledek.

Zatímco na straně hostů se v brankovišti střídalo, domácí se mohli o svého gólmana opřít. Dostál pochytal 52 puků a převedl další zapamatování hodný večer. V lednu jsme psali o tom, jak 55 zásahy přepsal klubový rekord. Jen Austona Matthewse tehdy vychytal dvanáctkrát.

Tentokrát šel opět přes padesát zákroků, ale to zdaleka nemělo být všechno. Rozhodčí zrežírovali utkání do skutečného dramatu. Devils v závěru tlačili domácí a mocně toužili po vyrovnávací brance. Sudí ovšem v závěrečné strkanici nepřehlédli úmyslné posunutí branky Frankem Vatranem a dali hostům možnost trestného střílení.

Vatrano dal v utkání dva góly, v závěru ale sobě i spoluhráčům zavařil. Do třetí sirény zbývaly v daný moment jen dvě vteřiny!

Puk si vzal Jack Hughes, který byl u všech tří branek New Jersey. Jednu dal, u dvou asistoval. Nebýt ztracených zápasů kvůli zraněním, mohl letos Hughes reálně útočit na 100 bodů. Rozjel se, čekal do poslední chvíle, ale Dostála nepřekonal.

„Co bych k tomu říkal? Je to moje práce být tam a zastavovat puky,“ reagoval skromně třiadvacetiletý Čech.

Dostálovo excelentní vystoupení dalo Ducks druhou výhru v řadě, teprve třetí vítězství ve dvou zápasech po sobě od poloviny listopadu. A to všechno, přestože nebyl zdravotně ve své kůži!

„Byl nemocný,“ prozradil trenér Anaheimu Greg Cronin. „Něco naší šatnou prochází. Ve druhé třetině jsme mu museli podat nějaké léky.“

Jen ve třetím dějství zastavil Dostál 18 z 19 střel, minimálně šest z vyložených pozic. „Byl to náš nejlepší hráč. V mančaftu už je nějakou dobu. Nový trenérský tým po něm chce, aby mladým spoluhráčům ukázal trochu toho vůdcovství,“ prozradil hlavní kouč Ducks.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.