bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hynes vrátil hráčům ztracené sebevědomí a Minnesota se začíná pomalu zvedat

4. prosince 2023, 18:50

Viktor Pavlovec

Výkony Wild byly pro jejich fanoušky ještě před nedávnem velkou noční můrou. Tým pod minulým trenérem padl sedmkrát v řadě, což nakonec vedlo k odvolání Deana Evasona. Minnesota pod tímto koučem vyhrála pouze pětkrát z devatenácti duelů, což je opravu hrozivá statistika. Jeho nástupce John Hynes úplně otočil kormidlo Wild a tým se najednou konečně začíná vyhrabávat z krize.

Byla to šílená katastrofa. Tým, který loni bojoval ve vyřazovací části se nyní plácal u dna Centrální divize. I nyní je Minnesota ve velmi složité situaci, ale alespoň již není pod takovou dekou jako pod starým trenérem, který nezvládal vedení Wild.

Pod Johnem Hynesem tým dokázal zatím vyhrát všechny tři duely. Nejprve se podařilo přehrát St. Louis a následně dokonce Minnesota zastavila rozjeté Predátory. Formu celek okolo Kirilla Kaprizova potvrdil i v posledním duelu proti Chicagu, kde řádila hlavně první formace.

Na křídle hrající Mats Zuccarello prodloužil svou bodovou sérii na devět zápasů a výrazně pomohl k vítězství nad Blackhawks 4:1.

Marco Rossi skóroval dvakrát a Marc-Andre Fleury předvedl 28 zákroků. Wild si zlepšili zápasovou bilanci na 8-10-4.

„Byl to pro nás opravdu úžasný týden a myslím, že jsme pokračovali v tom, jak chceme hrát,“ řekl Hynes. „Bylo hezké, že jsme předvedli dobrý výkon podpořený skvělým brankářem a zkompletovali jsme třetí výhru v řadě.“

„Naše sebevědomí je nyní po dlouhé době opravdu dobré,“ řekl Rossi. „Vyhráli jsme třikrát v řadě. Snažíme se být každý den lepší a lepší a zatím nám to vychází.“

„Byl to dobrý zápas,“ řekl Fleury. „Vyšly nám všechny třetiny. Myslím, že jsme si konečně sedli a hráli tak, jak chceme, s určitou rychlostí a tempem.“

Mats Zuccarello v zápase zaznamenal už svůj patnáctý tříbodový zápas v kariéře. Marco Rossi vstřelil svůj sedmý gól v sezóně a vyrovnal útočníka Ducks Lea Carlssona na druhém místě mezi nováčky NHL.

Minnesotě se tedy konečně začíná dařit. Přestože tým zatím nehrál proti největším favoritům, tak v případě Wild se každé zlepšení počítá, jelikož Minnesota byla pod obrovskou dekou a hráči nutně potřebovali získat sebevědomí, což se zřejmě povedlo. Nyní bude záležet na tom, jestli bude stoupající tendence výkonů pokračovat. Nyní čeká Wild kanadský trojlístek duelů v Kanadě proti Calgary, Canucks a Oilers.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.