bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jak dopadne poslední letošní arbitráž? Walman a Detroit mají úplně rozdílné představy

10. srpna 2022, 18:15

Marek Baloun

Mladý útočník chce zůstat v NHL za skoro dva miliony, tým by ho chtěl vidět i na farmě.

Na začátku jich bylo 24, nyní zůstává už jen jeden. Obránce Jake Walman je posledním hráčem, kterému hrozila arbitráž a nemá ještě smlouvu. Všichni ostatní včetně Vítka Vaněčka nebo Pavla Zachy se s týmy dohodli, Walmana čeká jednání s Red Wings ve čtvrtek. Představy ale mají obě strany úplně jiné.

Podle čísel, které přinesl renomovaný novinář Elliotte Friedman se pětadvacetiletý rodák z Toronta sám ocenil na jednocestnou smlouvu o hodnotě 1,7 milionu dolarů. Tým by mu ale nejraději dal dvoucestný kontrakt s gáží 775 tisíc v NHL a 225 tisíc v AHL. Dohromady ho tak ocenili na rovný milion.

Takovéto velké myšlenkové rozdíly nejsou nic zvláštního a ve finále nemusí se svým návrhem uspět ani jedna strana. Nestranný arbitr se může přiklonit k jedné či druhé straně, má také ale právo je ignorovat a ustanovit plat dle svého uvážení.

Walman nemá pro své požadavky moc pevnou půdu. V NHL odehrál zatím jen 76 zápasů, ve kterých udělal 4 góly a 8 asistencí, drtivou většinu v uplynulé sezóně. Draftován byl v roce 2014 do St. Louis, odkud byl letos vytrejdován. Navíc je aktuálně v rekonvalescenci po operaci ramene a pravděpodobně nestihne start sezóny. Je pravděpodobně, že dohodnutá smlouva bude pouze jednoroční.

Zatím jediná letošní arbitráž byla mezi Nashvillem a Jakovem Treninem. Útočník chtěl 2,4 miliony, zatímco klub byl ochoten mu dát jen 1,35 milionu. Jednání nakonec skončilo na dvouleté smlouvě a 1,7 milionu dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.