bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jets sáhli do vlastních rezerv. Novým hlavním koučem se stal dosavadní asistent

25. května 18:21

Jan Vojkůvka

Winnipeg Jets končí s hledáním nového trenéra. Pozici po Ricku Bownessovi, jenž odešel v 69 letech do důchodu, nakonec převezme jeden z jeho dosavadních asistentů Scott Arniel. Jednašedesátiletý kouč má zkušenosti z postu hlavního trenéra z Columbusu, v němž tuto roli zastával mezi roky 2010 a 2012.

Na začátku května po vyřazení Winnipegu z play-off se Rick Bowness, jenž vedl Jets dvě sezony, rozhodl odejít do trenérského důchodu. Učinil tak po dlouhých 40 letech, během nichž koučoval i originální Winnipeg Jets a v NHL rovněž Boston, Ottawu, NY Islanders, Phoenix, Vancouver, Tampu Bay a Dallas.

Hledání nového lodivoda střídačky bylo nakonec po několika týdnech ukončeno tím, že Kevin Cheveldayoff povýšil jednoho z bývalých Bownessových asistentů Scotta Arniela. Tento jednašedesátiletý trenér pracoval po většinu kariéry právě jako asistent. V letech 2006 až 2010 ovšem vedl z pozice hlavního trenéra Manitobu Moose v AHL a v letech 2010 až 2012 zmíněný Columbus, ale v průběhu sezony 2011/12 byl nahrazen Toddem Richardsem.

Arniel posléze pracoval jako asistent trenéra v NY Rangers a Washingtonu, než v roce 2022 přišel do Winnipegu coby člen Bownessova trenérského štábu.

S NHL pak má bohaté zkušenosti z hráčské kariéry. Nastupoval za originální Winnipeg Jets, Buffalo Sabres a Boston Bruins. Bývalý útočník během jedenácti sezon odehrál 730 zápasů s bilancí 149+189.

Bez trenéra v tuto chvíli zůstávají pouze San Jose Sharks a Seattle Kraken. Od konce základní části došlo už k několika změnám - Buffalo angažovalo Lindyho Ruffa, Ottawa Travise Greena, Toronto Craiga Berubeho a New Jersey Sheldona Keefa.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.