bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Marner stále bez smlouvy. Pokusí se ho Torontu někdo vyfouknout?

5. července 2019, 16:00

Šimon Rogner

Neuplyne snad jediný den, kdy torontská média nepřinesou nový článek o tom, jak probíhají vyjednávání Maple Leafs s Mitchem Marnerem (i my jsme se o tomto tématu koneckonců ve včerejším článku zmiňovali). Většinou se nic moc nového neděje, to však není případ nové informace, s níž včera přišel novinář serveru The Fourth Period David Pagnotta.

Nejdříve potěšující zpráva pro fanoušky Leafs – generální manažer Kyle Dubas a jeho tým aktivně pokračují ve vyjednáváních s Marnerem a jeho agentem Darrenem Ferrisem. Klub mluví o smlouvě s ročním platem okolo 10 miliónů dolarů, jednadvacetiletý útočník by rád podepsal kontrakt s platem ve výši 11,5 miliónů.

A teď to nepříjemné. Podle šéfredaktora serveru The Fourth Period Davida Pagnotty alespoň jeden tým velmi vážně zvažuje, že zkusí Marnera zlákat prostřednictvím tzv. offer sheetu. Ten by, jak Pagnotta upozorňuje, musel Marner podepsat.

„Jsme si té hrozby vědomi. Jsme si vědomi toho, co se stalo u jiných týmů,“ říká Dubas s odkazem na nedávno podepsaný offer sheet v podání Sebastiana Aha, kterého se Carolině pokusil vyfouknout Montreal. „Pokud se to stane, budiž. Myslím, že jsme v pozici, kdy můžeme udělat moudré rozhodnutí, které nebude obranné. Plně se koncentrujeme na práci s (Marnerovým agentem) Darrenem, abychom se dohodli.“

Pokud tzv. offer sheet (v češtině nabídková listina) přijde, bude velmi záležet, zda se ho Marner vůbec rozhodne podepsat a jak vysoký bude průměrný roční plat. Pokud by přesáhl 10,57 miliónů dolarů – což velmi pravděpodobně přesáhne –, musí daný tým, rozhodne-li se druhý tým nedorovnovat, poslat čtyři volby v prvním kole draftu. Což už je hodně.

Je ale také pravděpodobné, že i kdyby přišel na Marnera offer sheet s průměrným ročním platem okolo či nad 12 miliónů dolarů, rozhodne se Toronto dorovnat. V tom případě by Leafs museli před začátkem sezóny uvolnit místo pod platovým stropem – momentálně totiž, započítáme-li, že Nathana Hortona a jeho 5,3 miliónů dolarů umístí na listinu dlouhodobě zraněných hráčů, mají podle The Fourth Period pod platovým stropem okolo 11,15 miliónů dolarů.

Pagnotta ještě dodává, že je možné, že offer sheet na Marnera uvidíme už dnes. Dodejme také ještě, že mezi týmy, které by vzhledem ke svému místu pod platovým stropem mohly nad offer sheetem na Marnera přemýšlet, jsou například Colorado (i když to má šest omezených volných hráčů včetně Mikka Rantanena, které musí podepsat), Ottawa, New Jersey, Columbus, Philadelphia, Buffalo či Los Angeles.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.