bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nová smlouva je na světě! Matthews se stane nejlépe placeným hráčem ligy

23. srpna 2023, 23:36

Jan Šlapáček

Auston Matthews - Toronto Maple Leafs. Spojení, které uvidíme minimálně o čtyři sezóny déle. Americký útočník podepsal s klubem, jenž ho draftoval, novou smlouvu. Ta z něj udělá od sezóny 2024/2025 nejlépe vydělávajícího hráče soutěže.

Vedení Toronta si bylo vědomé toho, že jejich hvězdný útočník vstupuje do posledního roku současného kontraktu, a tak dělalo všechno pro to, aby se nový pakt zrodil co nejdříve. A přesně to se stalo.

Auston Matthews podepsal novou čtyřletou smlouvu v hodnotě rovných 53 milionů dolarů a podle očekávání se stane od sezóny 2024/2025 nejlépe placeným hráčem v NHL, když přeskočí Nathana MacKinnona. Do platového stropu Maple Leafs se ročně bude započítávat 13,250 milionů dolarů.

„Jsem šťastný, že můžu pokračovat v mé cestě s Maple Leafs, před nejlepšími hokejovými fanoušky na světě," vzkazuje Matthews. „Udělám vše pro to, abychom se dostali až na vrchol."

Pro Matthewse je nová smlouva velmi výhodná i z jiného pohledu. Po jejím vypršení mu bude "pouze" třicet let a ještě bude moci podepsat jeden dlouholetý a pořádně vysoký kontrakt.

Nyní už je pouze otázkou, kolik do roku 2028 posbírá s Torontem týmových úspěchů. Očekávání budou klasicky pořádně vysoká.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.