bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Poslední den základní části přinese dvě utkání, Colorado zabojuje o vítězství v divizi

14. dubna 2023, 21:00

Milan Huppert

Základní část kanadsko-americké soutěže bude po dvou nočních utkáních z pátku na sobotu definitivně minulostí. Colorado usiluje o první místo v Centrální divizi, potřebuje však zvítězit v Nashvillu. Sezóna skončí vzájemným měřením sil pro Columbus i Buffalo.

První utkání posledního hracího dne základní části odstartuje v Columbusu. Poslední tým Východní konference v průběhu celého ročníku nasbíral 59 bodů a určitě by rád posunul zisk do sedmé desítky. Zároveň už může vyhlížet draft, kde bude mít velkou procentuální šanci na zisk první volby, ta by s velkou pravděpodobností znamenala příchod ohromně talentovaného Connora Bedarda.

S Connorem Bedardem působil v juniorské lize v týmu Regina Pats český talent Stanislav Svozil, jenž si za skvělé výkony vysloužil pozvánku do kádru Blue Jackets a při premiérovém startu proti Pittsburghu zapsal asistenci na trefu Bemströma v přesilovce, jež znamenala vyrovnání. V nastaveném čase rozhodl o bonusovém bodu Modrokabátníků Gaudreau.

Na ledě Blue Jackets se představí Buffalo. Šavle dlouho usilovaly o překvapivý postup a je klidně možné, že za osmou Floridou ve finále zaostanou o jediný bod, a to v případě dnešního úspěchu. Svěřenci trenéra Granata nabrali na konci sezóny výbornou formu, když v předešlých pěti střetnutích prohráli jedinkrát, včera zdolali Ottawu 4:3 po prodloužení.

Existuje možnost, že rozdílem jediného bodu zůstane za postupem rovněž Nashville na Západě. Predátoři v závěru základní části také nabrali solidní formu, ale pozdě, bodově již na osmý Winnipeg s jistotou nedosáhnou.

Jediným týmem, jemuž v závěrečný den skutečně o něco jde, je Colorado. Obhájce titulu může ze čtvrté příčky poskočit nahoru, v nashvillské Bridgestone Areně potřebuje zapsat dvoubodový zisk. Výkony Bednarovy družiny v posledních dnech nejsou vůbec špatné, v uplynulých sedmi utkáních nestačila jenom v prodloužení na Edmonton. Náladu si ale okamžitě spravila domácí výhrou nad Winnipegem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.