bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

VIDEO: Chci se učit od těch nejlepších, říká Marek Mazanec o povolání k Predators

21. ledna 2015, 12:00

Martin Zíta , Matěj Falta

Nashville Predators prošel za poslední měsíce kompletní proměnou a z týmu defenzivních specialistů se stala parta předvádějící jeden z nejpohlednějších herních stylů napříč celou NHL. Přestože je tým plný nových tváří, některé staré známé ve žlutém dresu stále nalezneme. Bohužel pro českého gólmana Marka Mazance je ukázkovým příkladem gólman Pekka Rinne. Talentovaný mladík se ale kvůli dominanci finského mága nijak netrápí a užívá si každou šanci, kterou mu trenér Laviolette nabídne.

Ta možná největší se Marku Mazancovi zjevila právě nyní. Pekka Rinne si minulý týden poranil koleno a podle zpráv ze zámoří by měl chybět přibližně tři týdny. Jihočeský rodák si tak v Milwaukee sbalil kufry a připojil se k hlavnímu týmu Nashvillu Predators.

V NHL již také letos stihl křest ohněm, když po obdržení svého povolávacího rozkazu naskočil do zápasu s Detroitem. Predátoři po necelých třinácti minutách prohrávali 0:3, trenérský štáb stáhl z branky Cartera Huttona a do nepříliš dobře rozehraného utkání tak vstoupil Mazanec. Nevedl si vůbec špatně – z dvaceti střel jich osmnáct pochytal. Byť na gól z hole Henrika Zetterberga asi hned tak nezapomene, jak ostatně sám připouští.

V exkluzivním rozhovoru pro nhl.cz se brankář Marek Mazanec rozpovídal právě o své roli v týmu, touze učit se od mistrů gólmanského řemesla nebo programu na příští dny, kdy kolotoč soutěžních zápasů zastaví víkendové Utkání hvězd. Přišlo ale také na témata, která se týkají i věcí mimo zimní stadion.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.