bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tři zápasy Senators byly odloženy. Na vině je koronavirus

16. listopadu 2021, 14:00

Vojtěch Balon

V neděli hokejisté Ottawy ještě odehráli zápas proti Calgary, v okleštěné sestavě na rozjeté Flames ale nestačili a prohráli jasně 0:4. Pak přišla ze strany vedení NHL stopka, minimálně příští tři zápasy Sens se odehrají v náhradním termínu.

Mezi ottawskými hráči se totiž rozšířil koronavirus (jak jsme již informovali před několika dny v článku Jiřího Laciny), aktuálně již 10 hráčů Senators se nachází na ligovém covidovém protokolu. O nedělní zápas proti Flames tak přišli Drake Batherson, Austin Watson, Alex Formenton, Dylan Gambrell, Connor Brown, Nick Holden, Victor Mete, Nikita Zajcev, Josh Brown a brankář Matt Murray.

Batherson měl pozitivní test už v sobotu, dva kontrolní testy mu ale vyšly negativně, a tak mohl odehrát sobotní zápas s Pittsburghem, ve kterém dvěma góly a dvěma nahrávkami řídil výhru Sens 6:3.

Prvním nakaženým byl - zdá se - Watson, který se testoval pozitivně už 6. listopadu. O dva dny později následovali Holden a asistent trenéra Jack Capuano, načež klub zrušil trénink naplánovaný na 8. listopadu. Navzdory tomu se nákaza začala prokazovat u dalších a dalších členů kádru.

Senators od 5. listopadu netrénovali, až do neděle ale mohli hrát zápasy (proti Bostonu, Los Angeles, Pittsburghu a Calgary). Minimálně tři utkání Sens ale byly odloženy, hráči navíc nadále nemohou trénovat. "Je to zvláštní. Museli jsme se připravit na předzápasovém rozbruslení a jít rovnou do zápasu. Je to pro nás překážka, kterou musíme překročit a vyjít z ní silnější," komentoval novopečený kapitán Brady Tkachuk zákaz tréninků.

Celý tento týden ale přijde i o rozbruslení a zápasy. Duely Ottawy s New Jersey, Nashvillem a New York Rangers se odehrají v zatím neznámém termínu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.