bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

CAMPEONES (6. díl): Dvojčata v poháru! Porodila je sestra gólmana Hurikánů

12. srpna 15:00

Tomáš Zatloukal

Španělština kdysi dala jméno rozkvetlému poloostrovu, co je od června domovem nejen majetných amerických penzistů, ale také úřadujících mistrů NHL. Floridští Panteři ostatně mají spoustu hispánských fanoušků, v libozvučném jazyce naladíte i přenosy z jejich zápasů. A tak se otiskl také do názvu našeho seriálu o letošních vítězích. Pod drobnohled se dostává Jonah Gadjovich.

 Měli 14 dní po svatbě.

A náhle dostali s Jonahem další důvod k oslavě.

31. července 2021 vyťukala půvabná Allison, novopečená paní Gadjovich, na sociální síť, které se tehdy ještě říkalo Twitter, nadšenou větu: „Manžel a bratr v jednom týmu, pojďme do toho!“

Vancouver totiž právě ulovil – za budoucí vyrovnání – Spencera Martina. Brankáře, který měl vypomoct Canucks se zvýšením konkurence na klíčovém postu, a staršího sourozence Allison v jedné osobě.

V šatně se měl Spencer sejít se svým švagrem.

Důrazným i fortelným útočníkem, kterého si Kosatky vybraly v roce 2017 coby celkovou pětapadesátku (po senzační střelecké erupci v OHL).

Soutěžního mače v NHL se coby spoluhráči ale nakonec nedočkali. Gadjovich si těsně nevybojoval místo v áčku a 7. října si ho z listiny nechráněných hráčů stáhlo San Jose (stejně se mimochodem dostal Martin letos do Caroliny).

„Skvělý bruslař, co umí těžit ze své figury,“ zamlouvalo se Dougu Wilsonovi, tehdejšímu GM Sharks, na potetovaném borci s balkánským příjmením.

Jako Žralok začal kousat

V Kalifornii se konečně prosadil, dres Žraloků oblékal často a pro soupeře byl nepříjemným soupeřem. Potkat se s ním u mantinelu? Nebo mu čelit holými pěstmi? Ne, děkuji, zněla by patrně nejběžnější odpověď.

Gadjovich, bojovností a kuráží zabodoval v kabině i u publika, uměl se postavit za spoluhráče. Jeho herní styl vystihuje fakt, že debut v NHL si ještě ve Vancouveru vysloužil díky hatrricku Gordieho Howea.

Za Sharks nakonec odehrál dvě sezony, nastřádal 78 startů, načež nastal čas na změnu.

Nikoliv však v šatníku, na jihu USA prakticky celoročně přejícímu trikům a kraťasům zůstal, jen se přesunul ze západu na východ, ze San Jose na Floridu. Plácl si s Panthers a generální manažer Bill Zito takřka do puntíku zopakoval Wilsonova slova.

Parťáky si získal i na Floridě. I díky 10 bitkám, byl čtvrtým nejaktivnějším ranařem základní části. Oproti předchozí štaci ještě přiostřil.

Hráčem večera bez minuty na ledě

O jeho popularitě svědčí třeba situace ze semifinále Východní konference proti newyorským Rangers.

Píše se 22. květen 2024. Zatímco Cats čeká zahajovací zápas série, Jonah míří s Allison do porodnice. Na svět přijdou dvojčata: synek Leon a dcerka Adalee.

Když se o pár dní později čerstvý otec připojí zpátky k mančaftu, coby náhradník v obleku sleduje, jak Sam Reinhart rozhoduje prodloužení a Panteři srovnávají stav na 2:2 na zápasy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Allison Gadjovich (@alligadjovich)

 

V šatně pak finský zadák Niko Mikkola předává trofej pro hráče zápasu. Poděkuje všem a pak za hromového potlesku zamíří ke Gadjovichovi.

Uplyne pár týdnů a Gadjovich, který od dubna zůstával mimo hru, i kvůli rodinným záležitostem, pózuje u stříbrného poháru.

Spí v něm jeho dvojčata. A byť věta, že „nic roztomilejšího dneska už neuvidíte,“ začíná být otřepaná až běda, tentokrát padne jako ulitá.

13. července se dočká svého jména na stříbrném poháru. Podobně jako Josh Mahura díky žádosti Panterů. Podmínky pro automatické právo na vyrytí nicméně nesplnil jen o fous, o dva duely. V základní části i přes zranění stihl 39 mačů.

Strýc Blair, Gretzkyho kapitán

Hokej má Gadjovich v DNA, je pokračovatelem bohaté rodinné tradice. A není prvním v rodokmenu, kdo má jméno na slavné trofeji. V roce 2006 se jako skaut dočkal jeho strýc Tony MacDonald.

Mimochodem, pro Tonyho bratra Blaira bylo letošní finále NHL možná lehounce hořkosladké. Nejspíš řešil dilema, které mívá Allison při duelech Spencera s Jonahem - komu fandit?

Padli v něm edmontonští Olejáři, jímž dělal zkraje osmdesátých let na začátku Gretzkyho éry kapitána, zato slavil jeho synovec Jonah.

Synovec, jehož užitečnost pro Pantery dokládá prostá skutečnost, že si Gadjoviche už v březnu Zito pojistil na další dva roky.

Seriál CAMPEONES:
5. díl – Anthony Stolarz: Cíl? Koupit mámě a tátovi dům. A dobýt post jedničky
4. díl - Kyle Okposo: Bouře rozpoutaná farmaceuty. Odložit penzi se vyplatilo
3. díl - Josh Mahura: Gudasova parťáka je Pán prstenů. A posila Krakenů
2. díl - Gustav Forsling: Antický bůh, co ohromil Robocopa a nestál ani floka
1. díl - Sam Reinhart: Ubližuje veverkám! O Samsonovi, nejsilnější ze zbraní Cats
 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.