bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

CAMPEONES (13. díl): Krysu pronásledují želvy. A pro Bieksu má triko

28. srpna 14:00

Tomáš Zatloukal

Španělština kdysi dala jméno rozkvetlému poloostrovu, co je od června domovem nejen majetných amerických penzistů, ale také úřadujících mistrů NHL. Floridští Panteři ostatně mají spoustu hispánských fanoušků, v libozvučném jazyce naladíte i přenosy z jejich zápasů. A tak se otiskl také do názvu našeho seriálu o letošních vítězích. Dnes o Nicku Cousinsovi.

Komu byste ze svých soupeřů nejradši dali pěstí?

Tohle byla jedna z anketních otázek při tradičním průzkumu mezi plejery NHL, který proběhl zkraje sezony 23/24. Nejčastější odpověď? Ano, tušíte správně, Cousins.

Protivníky dráždí třeba nafilmovanými pády. Rozčiluje je průpovídkami. Především jim ale pije krev nebezpečnými hity.

Když známý web The Hockey News nedávno sestavoval žebříček pěti největších zlosynů v NHL, mezi profláklá jména typu bostonského kapitána Brada Marchanda se dostalo i to jeho.

Kevin Bieksa, bývalý znamenitý bek, zase v televizním vysílání Hockey Night in Canada označil Cousinse v reakci (nejen) na faul na klečícího Fina Juusa Välimäkiho v lednovém zápase s arizonskými Kototy za krysu, tedy za zákeřného hráče.

Skvělé ilustrace toho, že Cousins, především v posledních letech, jednoduše budí vášně.

Puget pro Manthu

Věrně to dokumentují také stovky želv, které najdete u jeho instagramových fotek. Jde o narážku na to, že místo chlapské pěstní výměny volí při šarvátkách poněkud srabáckou taktiku.

Padne na led a přikryje si hlavu, připomíná tak zmíněného plaza, který v případě nebezpečí zaleze do krunýře.

Cousins takovou strategii uplatnil opakovaně, což vedlo k tomu, že se dokonce na Wikipedii u jeho profilu objevil posměšný zápis. „Bojová technika – schování se do krunýře (v originále turtling).“

Ještě jedna historka, která dokládá Cousinsovu (ne)popularitu.

Když Anthony Mantha Cousinse pár týdnů po zmíněném faulu na Välimäkiho při rvačce vypráskal jako psa, zaplavily sociální sítě děkovné příspěvky na adresu forvarda – tehdy stále ještě – washingtonských Capitals.

Ta nejzábavnější? „Neznáte někdo Manthovu adresu? Chci mu poslat květiny.“

Cousins se nálepce hokejového padoucha a špinavce brání.

Argumentuje tím, že až do sezony 23/24 nikdy nedostal za sezonu ani 50 trestných minut. A zmiňuje i fakt, že nikdy nebyl suspendován. „Mám v tomto směru čistý štít,“ řekl o sobě letos. Zároveň ale přiznal: "V této sezoně jsem předvedl pár riskantních zákroků."

Koláž na prodej

V kabině Panterů má zastání. A to nejen slovní. Po jednom ze zápasů s tampskými Bolts (v prvním kole vyřazovacích bojů) dokráčel na tiskovou konferenci Brandon Montour v triku s koláží z Cousinsových fotek.

„Chtěl jsem podpořit svého dobrého kamaráda,“ pověděl k tomu a dodal, že Florida jako mančaft Cousinse zbožňuje.

„A víte, komu by to triko slušelo? Bieksovi,“ pobavil Cousins. Ostatně, pokud si ho bude chtít Bieksa pořídit, může, jsou jich „plné internety.“

Další Cousinsův výrok? „Tenhle pocit je nejvíc.“

Vyťukal ho na sociální sítě ke své fotce se Stanley Cupem. K floridskému triumfu přispěl coby důrazný a obětavý dříč ve čtvrté pětce. Odehrál v play-off 12 mačů, párkrát musel kvůli našlapané soupisce uhnout dalším útočníkům.

Oproti loňsku, kdy vystřelil Cats postup do finále Východní konference, se jeho role umenšila. Zažil i výkonnostní ústup.

Šampion hledá práci

Hokej ale hrát pořád umí, solidně čte hru, možná vás překvapí, že zvládl i 20 asistencí za sezonu.

Momentálně je jednatřicetiletý táta maličké dcerky Harpun Ryann bez práce, mluví se o možném návratu k Letcům z Philadelphie.

Pověst „zlosyna“, kterou kouč Floridy Paul Maurice považuje za zcela přehnanou, mu na hráčském trhu nejspíš příliš nepomáhá.

Cousins sklízí, co zasel, těch incidentů bylo příliš. Stačí si projet YouTube a člověk žasne, u čeho všeho se nachomýtl, co všechno zažehl. Ostražitost klubů je logická, je zbytečné si na záda namalovat terč.

Cousins mluvil o tom, že svou hru změní, zkrotí. Dá mu k tomu někdo příležitost?

Seriál CAMPEONES:

12. díl: Anton Lundell: Táta čapal za Chomutov, jemu říkají Baby Barkov
11. díl: Kevin Stenlund: Zitův starý známý, kat přesilovek. Chlebíčky vyměnil za drinky
10. díl: Dmitrij Kulikov: Ztracený syn se stal zachráncem. A doživotním Panterem?
9. díl - Steven Lorentz: Jako slepý silák, co zbořil Filištínským chrám
8. díl - Vladimir Tarasenko: Radost na ledě, žal mimo něj. Dvojnásobný mistr ztratil otce
7. díl - Niko Mikkola: Primát, pivo, prezident. Zabiják Olejářů napodobil Červenku
6. díl - Jonah Gadjovich: Dvojčata v poháru! Porodila je sestra gólmana Hurikánů
5. díl – Anthony Stolarz: Cíl? Koupit mámě a tátovi dům. A dobýt post jedničky
4. díl - Kyle Okposo: Bouře rozpoutaná farmaceuty. Odložit penzi se vyplatilo
3. díl - Josh Mahura: Z Gudasova parťáka je Pán prstenů. A posila Krakenů
2. díl - Gustav Forsling: Antický bůh, co ohromil Robocopa a nestál ani floka
1. díl - Sam Reinhart: Ubližuje veverkám! O Samsonovi, nejsilnější ze zbraní Cats
 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.